Ovnbagt aubergine

Opskriften er til 4 personer som hovedret. Til 6-8 personer som tilbehør til hovedret. Skulle der være en rest, har man til næste dags frokost, smager også dejlig som kold ret. Auberginerne kan evt. erstattes af squash.

  • 3 auberginer
  • 1 stk. løg, finthakket
  • 1 hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • 2 dåser hakkede tomater. Eller endnu bedre 1 kg. friske
  • lidt vineddike
  • frisk basilikum
  • masser af friskreven parmesan, ca 100g
  • 2 skiver tørt brød uden skorpe
  • friskhakket oregano til pynt
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

Friske tomater skal flås inden brug.
Skær et kryds i begge ender af tomaterne, kom dem i kogende vand i 45sek. direkte over i koldt vand, hvor de ligger 30-40 sek. Så skulle de være lige til at få skindet af.

Auberginerne kan steges i olie på almindelig pande, men begræns så olien til mindst mulig, ellers kan skiverne blive tunge.

Enderne skæres af auberginen, skære resten i 1cm. skiver. Skiverne grilles på begge sider, har man ikke lige gang i grillen kan en supervarm grill pande bruges.
Løg, hvidløg og tørret oregano steges i olie ved svag varme, gerne 10 min. uden de tager farve. Tomater tilsættes. Hvis de er friske skal de hakkes fint, bruges der fra dåse, så del tomterne med en grydeske.
Tomater og løgblandingen røres grundigt sammen. Steger 15min. for svag varme, hold øje med de ikke steger tørre. Smag tomatsovsen til med salt og peber, giv den et skvat vineddike og rør frisk basilikum i.
Sovsen kan evt. blendes hvis man ønsker en glat sovs.

I et ildfast fad kommes først et lagt tomatsovs, så en god gang parmesanost, stegte skiver af auberginen. Gentag til der ikke er mere tilbage, men afslut med parmesanosten.
Sidste lag parmesan skal lige blandes med det knuste brød. giv retten en olivenolie på toppen og slut af med frisk hakket oregano på toppen.
Bages i forvarmet ovn ved 200gr-C i 25 min., over/undervarme.

vegetar – italiensk – lasagne-