Svamperisotto – karl-johan

Denne ret er bedst i sæsonen, men kan selvfølgelig laves året rundt med champignon i stedet for Karl-johan svampe

  • 300 g karl-johan svampe, faste og i tynde skiver
  • 50 g tørrede karl-johan svampe, opblødte og hakkede
  • 2 l. bouillon – hønse eller grønsags
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 350 g risottoris
  • 60 g parmesan, revet
  • 80 g usaltet smør
  • salt og peber

Brug evt. opblødningsvandet, efter at det er filtreret gennem kaffefilter, sammen med bouillonen, dette giver en kraftigere smag.

Bouillonen bringes i kog, stå småsimre.
Olien opvarmes langsomt i gryde, eller sauterpande. det finthakkede løg svitses til det er blødt. Svampe, både friske og opblødte tilsættes, steges til de netop er bløde og tager let farve.
Risen kommes ved, røres let sammen et til to minutter.
Med en suppeske tilsættes den varme bouillon, der røres i risene, når risene har opsuget bouillonen til sættes end nu en skefuld bouillon, fortsæt med give bouillon når risene trænger. Det tager ca 20 min., så skulle risene gerne være bløde med lidt bid.
Risottoen skal fremstå svampet og ikke tør!
Retten tages af varmen, revet parmesan og smør tilsættes, røres grundigt rundt, gem evt. lidt pæne skiver svampe til at pynte med. Smag til med salt peber. Serveres på varmede tallerkner.
Velbekomme!

italiensk – primi – svampe – ris –