Stenbiderrogn

Så kan det ikke blive mere forårsagtig.
Denne opskrift tager udgangspunkt i rugbrød, men stenbiderrogn er også god som en lille forret, se HER.

  • 50g stenbiderrogn
  • 35g rygeost
  • 35g creme fraise 18%, eller hvis det skal være en let udgave så 9%
  • 25g rødløg, finthakket
  • 5 radisser
  • purløg
  • salt og peber
  • rugbrød

Stenbider rogn kan købes renset for hinder, og koster så lidt ekstra.

Købes rognen med hinde, skal rognen placeres i en skål vand, piskes godt i gennem ind til alt hinde har samlet sig på piskeriset.

Rygeost, creme fraise og rødløg røres sammen, vend stenbiderrognen i.
Smag til med salt og peber. Radisser skæres i tynde skiver, Purløg hakkes.
Rognen placeres på rugbrødet, radisser fordeles og purløgen drysses over.

forår – dansk – fisk – rogn –