Tarteletter – svampefyld

En god efterårsret.
Opskriften er beregnet til ca. 12 tarteletter.

  • 30g tørrede svampe
  • 3 dl. vand
  • 1 stk. løg
  • 500g champignon
  • 2 spsk. mel
  • 25g smør
  • 2½ dl. mælk
  • 200 g kogte kartofler, i tern
  • 2 tsk. timian, tørret
  • salt og peber

Har man ikke tørrede svampe kan de udelades, men der mistes på smagen.

Selvfølgelig kan man selv bage tarteletter, men de købte er nu ganske gode.

Tarteletter forvarmes i ovn ved 200grC i 4-6 min.

De tørrede svampe udblødes i ca. 8 timer i de 3dl. vand. Både vand og svampe skal bruges.
Løg og udblødte svampe hakkes groft. Champignon skæres i mindre stykker.
Løget svitses klare i smørret, de udblødte svampe svitses med 1 min. champignonerne kommes ved, svitses til de falder sammen.
Melet drysses over, røres ind i fedstoffet. Tilsæt udblødningsvand og mælk under piskning, koges op, småsimrer i 15 min.
Kartofler og timian vendes i retten. koges igennem, smages til med salt og peber. Fyldes i for varmede tarteletter.

forret – frokost – efterår – svampe –