Omelet

Til morgenmad, til frokost, eller en hurtig gang aftensmad!
Sundt og nærende, opskrift så en person kan blive mæt.

Grundopskrift:
4 æg, salt og peber piskes let sammen.
Det man ønsker i omeletten svitses ved middel varme i lidt smør, ca. 1 minut.
De sammenpiskede æg kommes ved, rør rundt til æggene begynder stivne. Steges videre ved middel varme 5-6 min., til oversiden er lidt fast.
Lad omeletten glide halt over på en tallerken, fold den anden halvdel indover. SPIS!

Bare hvad der nu lige er af rester i køleskabet, det kan kun blive godt.
Forslag til indhold til omelet, se nedenfor:

  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 3-4 skiver bacon, fint skåret
  • lidt hvidkål, hakket
  • 1 stk. gulerod, skivet
  • blandede friske krydderurter, hakket. Gerne lidt forskelligt.
  • 6 stk. champignon, skivet
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 gang persille
  • ½ peberfrugt, hakket
  • ½ løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • 2 pølser i skiver, eller 8 cocktailpølser flækket på langs

svampe – morgenmad – frokost – æg –