Til morgenmad, til frokost, eller en hurtig gang aftensmad!
Sundt og nærende, opskrift så en person kan blive mæt.
Grundopskrift:
4 æg, salt og peber piskes let sammen.
Det man ønsker i omeletten svitses ved middel varme i lidt smør, ca. 1 minut.
De sammenpiskede æg kommes ved, rør rundt til æggene begynder stivne. Steges videre ved middel varme 5-6 min., til oversiden er lidt fast.
Lad omeletten glide halt over på en tallerken, fold den anden halvdel indover. SPIS!
Bare hvad der nu lige er af rester i køleskabet, det kan kun blive godt.
Forslag til indhold til omelet, se nedenfor:
- 1 rødløg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 3-4 skiver bacon, fint skåret
- lidt hvidkål, hakket
- 1 stk. gulerod, skivet
- blandede friske krydderurter, hakket. Gerne lidt forskelligt.
- 6 stk. champignon, skivet
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1 gang persille
- ½ peberfrugt, hakket
- ½ løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 2 pølser i skiver, eller 8 cocktailpølser flækket på langs
svampe – morgenmad – frokost – æg –