Leverpostej

Når der en gang i mellem købes kvart eller halv ko kan en god leverpostej være lykken! man kan selvfølgelig også bare købe en lever hos slagteren.
Den absolutte fordel er man slipper for en masse e-numre, og man ved lige hvad der er i!
Dette er en grundopskrift, der kan altid tilsættes ekstra krydderiet alt efter hvad der er spændende.
Både okse og kalvelever kan bruges.

  • 225g lever
  • 125g smør, smeltet
  • 1,5dl oksekødsuppe (oksebouillon kan bruges)
  • 1dl fløde 38% (her kan spares på fedtet hvis man ønsker en lettere udgave)
  • 25g hvedemel sigtet (speltmel er bedst, men kan være lidt svær finde i små mængder)
  • 15g kartoffelmel
  • 30g champignon (til vinterudgave kan friske østershatte være gode)
  • 60g løg fint hakket
  • 1tsk. salt
  • 1tsk. tørret timian
  • 1tsk. peber



Fryseegnet!
Bedst at fryse den før bagning, så bliver den bedst!

Leveren skylles, renses og hinder fjernes.
Lever køres gennem kødhakkeren, flere gange alt efter hvor fin den skal være.
Kog svampene kort i suppen, svampene hakkes fint og tilsættes leveren sammen med løget. Mel, kartoffelmel og krydderierne røres grundigt ind i massen.
Det smeltede lune smør røres i, den varme suppe og fløden røres i.
HUSK at smage på massen, så men har den rigtige krydderblanding efter ens egen smag.

Massen hældes i smurt forme.
Bages i vandbad, ved 160grC i 45 min.

Står men med en hel ko-lever, vejer den mere end 225g, så er det bare gange op. Brug evt. små bakker f.eks. 400ml foliebakker til at bage i vandbadet. så er det bare i fryseren med dem efter afkøling.

frokost – kalv – ko – indmad –