Opskrift er med champignon, men kan selvfølgelig også laves med andre svampe, prøv f.eks. med en gang karl-johan-svampe.
Beregnet til 4 personer som hovedret i en 3-rettes menu. Brug 3 æg, 200g champignon og 1/3 af opskriften, og der er til en udmærket frokost til en person, eller måske en god gedin gang morgenmad!
- 500 g champignon
- 10 stk. æg
- ½ dl. reven parmesan
- salt og peber
- 2 spsk. olie til stegning
Salaten laves af: - ½ glas soltørret tomater
- 100 g rucola
- 50 g parmesan, revet
NB.
Tænd ovnen fra start så den giver grill.
Brug en stegpande der kan tåle komme i ovnen.
Start evt. med lav salaten!
De resterende tomater kan bruges til en salat, eller spisen tom tilbehør til en lille frokost.
Champignonerne ordnes og skives, Steges i olien ca. 4 min. ved høj varme, under omrøring, dæmp varmen steg videre i 4 min. ved middel varme.
Æg, parmesan, salt og peber piskes sammen, hældes over svampene og steger ved svag varme til sider og bund er stivnet.
Sættes i ovnen på grill, i ca. 5 min, oversiden skal være gylden og fast.
Salaten:
Lad de marinerede tomater dryppe af i en sigte. Marinaden skal bruges så gem den. Vask og tør rucolaen, skær tomaterne i strimler.
Bland rucola og tomater, hæld en spsk. af marianden over.
Salaten toppes på den færdige omelet, parmesan drysses over.
svampe – frokost – morgenmad –