Smager af sydens sol og sommer
Som forret eller som hovedret, det er bare dejligt.
- 150g agurk
- 300g tomater
- 200g peberfrugt
- 75g rødløg
- 12 stk. oliven, sorte uden sten
- 100g salattern
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. æbleeddike
- 6spsk. vand
- salt og peber
- oregano, hakket
Opskriften er beregnet til 4 personer som forret, eller som sidetallerken til en bøf.
Agurk flækkes på langs, kerner skrabes ud. Skæres i tynde skiver.
Tomat, oliven og peberfrugt skæret i terne.
Løg skæres i meget tynde skiver.
Fordel grønsager på et fad, drys med salt og peber, salattern kommes over.
Rør en dressing af olivenolie, æbleeddike og vand. Hældes over salaten.
Drys til sidst med hakket oregano.
græsk – salat – sommer – forret – frokost –