Rucolasalat med vinaigret

En enkelt stegt salat der passer fint til svinekød.

  • 2 store håndfuld rucola
  • olivenolie til stegning
  • 6 spsk. jomfru olivenolie
  • 2 tsk. balsamico
  • salt

Salaten er en smule bitter, men er dejlig sprød og stærk.

Vask og tør rucolaen. Lav to halve portioner.
Den ene halvdel skæres midt over. Varm en smule olie på en pande, når olien er godt varm, kommes den skårne rucola på panden.
Steges under konstant vende rundt, rucolaen skal bare lige falde sammen, så ca. 2 min, på panden, krydres med et salt. Tages af!
Pisk olivenolie, balsamico, og et nip salt, sammen.
Kom den stegte rucola i vinaigretten.
Riv den ustegte rucola i grove stykker, anret på en tallerken eller lignende, hæld vinaigretten over og vend det sammen med hænderne.

italiensk – salat –