Timian-suppe med blød æggeblomme

En rigtig gæstesuppe hvis man bare er en 3-5 personer.
Den er lidt anderledes end normal suppe, men smager rigtigt godt!
Noget kan tilberedes i forvejen, men æggeblommerne er i sidste øjeblik.

  • 3 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3/4 dl olivenolie til stegning
  • 8 dl. grønsagsbouillon
  • timian – frisk og gerne en håndfuld
  • 1 skive hvidt brød pr. person.
  • 1 friskt æg pr. person
  • ½ tsk. salt
  • rødvinseddike
  • 60g manchego ost
  • Stødt kardemomme

Træn endelig i lave de bløde æggeblommer, så du ikke står med æggene i postkassen, når der er gæster.

Æggeblommer tilberedes i en kasserolle med en ½liter vand, tilsat salt og et godt strint rødvinseddike.
Bring vandet i kog, tag en ske og bring vande i rotation, slå et æg ud så det dumper ned i gryden og roterer, rotationen samler hviden omkring blommen.
Efter 5-10min er hviden kogt, og blommen stadig rå.
Ægget tages op med hulske.
Fortsæt med næste æg.

Løgene deles i halve, skæres i tynde skiver, drysses med salt. Steg løgene ved svag varme i olien, i en stor gryde, steg under jævnlig omrøring til de er helt bøde og har en dejlig gylden farve, dette kan godt tage 20-25 min.
Tilsæt hvidløg og timiankviste, steges med de sidste 5 min. Bouillonen hældes ved, retten småkoger ca. 15min., tag af varmen og vent på det øvrige laves klart.
Brødet stikkes ud med et glas eller en rund form i passende størrelse. Drys brødstykkerne med rigelig kardemomme, ristes på ovnristen i 200 gr.C ovn, ca. 10 min. tages ud når de er gyldne.
Riv manchego osten.

Så er det tid til anretning.
Serveres meget gerne i lidt flad suppetallerken.
Start med placerer den revne ost i bunden af skålen, skal netop fylde så meget at det runde brød dækker osten når det placeres som det næste, skær hviden af æggene tæt på den flydende blomme, pas på ikke lav hul.
Placerer æggeblommen oven på brødet, Timiankviste tages op og kasseres, men løg og hvidløg skal med i suppen. Den opvarmede suppe kommes forsigtig i tallerkenen, i en mængde så den netop ikke når op på ægget.
Suppen skal være varm, men må ikke være kogende.

italiensk – efterår –