Selv fortrækkes en suppe med friske tomater.
En enkel opskrift på tomatsuppe, nem og forholdsvis hurtig.
Denne smager dog af mere end en dåse Heinz
- 75g løg
- 3 fed hvidløg
- 200g pore
- olivenolie til stegning
- 150g gulerødder
- 150g kartofler
- 1 dåse tomater, hakkede
- 7dl grønsagsbouillon
- 3 spsk. tomatkoncentrat ( 1 dåse med 140g)
- salt peber
- 3dl mælk (eller fløde)
- basilikum – oregano
Hvis der ryger en dåse Heinz i gryden, ja det sker, kommer der enten pasta eller kødboller i som fyld.
Det behøver denne tomatsuppe ikke.
servere den blot med lune flutes eller kuvertbrød.

Løg og hvidløg hakkes, pore snittes i tynde skiver, svitses i 2 spsk. olie.
Gulerødder, kartofler, hakkede tomater, bouillon og tomatpure tilsættes.
Det hel småkoger 20 – 30 min. kartofler skal være møre.
Blendes grundigt. Tilsæt mælk, og kog igennem.
Smag til med salt og peber, og basilikum og oregano.
sommer – grønsager –