Der er svampesuppe og så er der denne svampesuppe.
Sæt god tid og masser af kærlighed af til denne opskrift.
Drømmer om en forårsdag at finde så mange morkler at der kan blive til denne suppe ………. oh´lala …….
- 400 gr. svampe
- 150 gr. løg
- 1 stk. porre
- 3/4 dl. sherry eller tør hvidvin
- 1 liter grønsagsbouillon
- masser af friske krydderurter f.eks. salvie, rosmarin, oregano, timian og ….
- muskatnød
- olivenolie og smør
- salt og peber
Husk!
Giv dig tid og brug masser af mad kærlighed!
Brug friske svampe, alt efter tid på sæson!
Karl-johan, Mark-champignon eller Østershatte. Friske og faste!
Har men stadig lidt tørrede svampe liggende fra sidste sæson kan man smide en lille håndfuld udblødte svampe, sammen med de friske. Det giver en mere intens smag!
Svampene ordnes og skæres i mindre stykker.
Kom svampene på en stor stegepande med 2 spsk. olivenolie, drys salt over svampen, kog vandet af under jævnlig omrøring. Når væden er væk kommes endnu 2 spsk. olie på panden, svampe steges pænt gyldne, tag dem fra varmen og drys med friskkværnet peber.
Halverer porren på langs, skær i tynde skiver. Hak løgene groft.
Olivenoli og en pæn klat smør i en suppegryde. Løg og porre kommes i gryden, drys med salt, steges til porre og løg er helt bløde og tager farve.
Tilsæt sherry (hvidvin), koges ind ved kraftig varme.
Tilsæt bouillon og svampe, riv 1/4 muskatnød over. Koges ved lav varme i 20min.
Krydderurter.
Bladene rippes af stænglerne, blandes godt og hakkes fint.
Brug 2-4 spsk. hakkede krydderurter.
Tag suppen af varme, kom krydderurterne i suppen.
Lad suppen stå med krydderurterne i 10 min. under låg.
Suppen blendes grundigt! Serveres med godt brød til!
svampe – suppe – forår – efterår