Champignonsalat på brød

Her er opskriften med champignon, men er man i sæsonen kan retten sagtes, blive endda endnu bedre, laves med andre friske svampe. f.eks. små karl-johansvampe, kantareller, eller de orange mælkehatte så bliver det også en fryd for øjet.
Eller måske bare en blanding af de nævnte svampe, bare husk de skal være friske.

  • 500g champignon
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • persille, finthakket
  • 250g gedeost, i små firkanter
  • 200g rejer, små
  • frisk rosmarin, hakket
  • ristet italiensk brød

Orden svampene, skær dem i skiver.
Varm en tør pande godt op, kom svampene på sammen med 1 spsk. olivenolie. Krydder med salt.
Saltet gør at svampene smider væde, når vandet er kogt væk tilsættes det sidste olivenolie, skru lidt ned for varmen, rist lidt videre.
Tilsæt hakket hvidløg, peber og et drys persille. Steg videre for svag varme til duften fra svampene begynder brede sig.
De ordnede rejer drysses med salt og peber, sauteres, ca. 5-6 min., på en anden pande i lidt olivenolie, bland rejerne over i svampene.
Osten vendes i svampene, steger videre til osten er blød i kanterne. det går forholdsvis hurtigt.
Tages af varmen, rosmarinen røres i.
Serveret på godt italiensk brød.

ensalada de setas – svampe – forret – antipasti – frokost –