Så er det frem med stegesoen. Husk den skal trække mindst ½ time med vand i.
En skøn sauce, der kalder på kogte kartofler og kogt kartofler.
Er det juleanden, så giv brunede kartofler til.
3 kilo and passer udmærket til 4 personer, og restkødet kan sagtes spises på en kold salat i morgen!
- 1 and ca. 3kg.
- 2 appelsiner
- 1 appelsin, saften
- 2dl. hvidvin, ikke sød
- salt
- 10g. smeltet smør
- 2½dl. bouillon
- 1 spsk. cointreau. kan udelades, men giver lige det sidste pift. (eller bare cognac)
- 1 spsk. maizenamel til jævning
Saucen er bare så god.
Skyen spædes op med bouillon, sies, tilsættes appelsinsaft. Jævnes med maizenamel rør ud i vand.
Gives et opkog, koger for svag varme i 5 min., tilsættes cointreau, smages til med salt og peber.
Anden skyldes og ordnes, gnides med salt ind- og udvendig.
Appelsiner skrælles så der ikke kommer noget af det hvide med. Det hvide skæres fra det øvrige kød, kødet skæres i skiver.
Skær appelsinskrællen i tynde strimler, kom halvdelen ind i anden.
Placere anden i stegsoen med brystet opad. Placer appelsinskiverne rundt om anden, drys det sidste appelsinskræl over anden. Kom hvidvinen ved.
Stegesoen med låg på sættes i kold ovn, som tændes på 220gr.C.
Efter 2½ time tages stegesoen ud, skyen hældes i gryde. Anden pensles med den smelte smør, og gives 10-15 min. mere i ovnen, holde et øje på den, skulle nødig blive for mørk.
stegeso – gæstemad – fjerkræ – jul –