Bagte sødkartofler

Denne opskrift er beregnet til 4 personer.
Er rigtig god til retter med kylling.

  • 2 sødkartofler
  • ½ knoldselleri
  • 2 æbler, gerne syrlige

    Marinade:
  • 1 1/4 dl. piskefløde
  • 2 spsk. æbleeddeike
  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt tørrede krydderi
  • salt og peber


Bland krydderi af f.eks. tørret timian, basilikum, oregano og lidt chili eller lignende.
Bare så der er en teskefuld med top.

Sødkartofler skæres i skiver, knoldselleri i tern, æblerne skæres i både med skral, uden kærnehus. Blandes i ildfast fad. Drys med salt, peber og krydderi.
Marinaden røres sammen, hældes over.
Bages ved 200grC. i forvarmet ovn. 1 time til 1½ time, hold øje med retten så den ikke branker.

grønsager – kylling – fisk –