Denne opskrift er beregnet til 4 personer.
Er rigtig god til retter med kylling.
- 2 sødkartofler
- ½ knoldselleri
- 2 æbler, gerne syrlige
Marinade: - 1 1/4 dl. piskefløde
- 2 spsk. æbleeddeike
- Saft af 1 citron
- 2 spsk. olivenolie
- lidt tørrede krydderi
- salt og peber
Bland krydderi af f.eks. tørret timian, basilikum, oregano og lidt chili eller lignende.
Bare så der er en teskefuld med top.
Sødkartofler skæres i skiver, knoldselleri i tern, æblerne skæres i både med skral, uden kærnehus. Blandes i ildfast fad. Drys med salt, peber og krydderi.
Marinaden røres sammen, hældes over.
Bages ved 200grC. i forvarmet ovn. 1 time til 1½ time, hold øje med retten så den ikke branker.
grønsager – kylling – fisk –