Stegte rodfrugter med urter

Opskriften passer fint til 4 personer.
Giv rodfrugterne til f.eks. en gang hakkebøf eller koteletter, er også fint til kylling.

  • 1½ kg ordnede rodfrugter
  • 1 helt hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1½ tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 stk. citron, saften
  • 2 tsk honning
  • salt og peber

Brug hvad du vil af rodfrugter, ger med forskelligt farve så det bliver lidt festligt.
f.eks.: pastinak, rødbede, gulerødder persillerod, majroer.

Skær rodfrugterne ud i store (mundrette) tern. Pil hvidløgene.
Det hele steges sammen med timian og rosmarin i olien ved middel varme i 15 min.
Citronsaft og honning kommes ved og steg videre i 5 min. under omrøring.
smag til med salt og peber.

grønsager – efterår –