Genialt tilbehør til alle sammenkogt retter, eller til forskellige stege.
Kartoffelmosen kan evt. laves dagen før, så den bare skal bages lige inde der skal spises, dejligt tidsbesparende hvis der er travlhed i køkkenet.
- 1 kg bagekartofler
- 6 fed hvidløg, pillede
- 25 g smør
- groft salt
- friskkværnet peber
- 150g mozzarella, revet
Opskriften giver ca. 1,2 liter færdig kartoffelmos. gang evt. op hvis der skal bruges mere.
Skræl kartoflerne, skæres i mindre stykker.
Kartoflerne og hvidløgsfed koges, i usaltet, rigeligt vand ca. 20 min.
Gem 0,25 dl. af kogevandet, hæld det øvrige vand fra, lad kartoflerne dampe af.
Mos kartofler og hvidløg groft (efter smag), man kan også give dem en gang med hjulpiskeren, men …..
Tilsæt smør, kogevand, salt og peber, samt 120g af mozzarellaosten. bland/rør det hele grundigt sammen. Smag til med peber og salt.
Fyldes i ovnfast skål, Drys den resterende ost over.
Bages midt i ovnen, ved over-undervarme, 225grC. i 25 min.
kartofler – hvidløg – tilbehør – gæstemad –