Bagte rodfrugter

Brug de rodfrugter du syntes bedst om.
Alle rodfrugter kan tilberedes på denne måde.
Passer godt til forskellige okse stege!
Rødbeder, gulerod, pastinak, persillerod, selleri er gerne det jeg bruger
med 1 kg rodfrugter er der rigeligt til 6 personer.

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 kviste timian, eller 2 tsk. tørret timian
  • salt og peber

Kom evt. 1-2 stk. røde peberfrugt sammen med rodfrugterne, det pynter, især hvis der ikke er rødbede i kan det blive lidt farveløst.

Forvarm ovnen til 200 grC.
Skræl rodfrugterne, skær dem i grove, mundrette, stykker. kommes i ildfast fad, blandes godt, olien dryppes over, drys med sal og peber.
Kom timiankviste ved, eller drys med tørret timian.
Vend det hele godt rundt, gerne med hænderne.
Sættes i den forvarmede ovn, midt i ovnen, skru ned til 175grC.
Bages 30 minutter. Vend gerne rundt et par gange.
Kom evt. saften fra ½ citron over lige inden serveringen!

Vinter – rodfrugter – dansk –