Passer glimrende til f. eks lammekrone og diverse stege.
Der burde være rigeligt til 4 personer.
Passer sig selv når først forarbejdet er gjort.
- 800g gode kartofler
- 4 gulerødder
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stk. rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. frisk rosmarin
- 1 tsk. flagesalt
- peber
- 1 spsk. smør
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i skiver.
Løget skæres i tynde skiver, hvidløget hakkes og knuses.
Rosmarin og salt stødes i morter til en duftende rosmarinsalt.
I et oliesmurt ovnfast fad blandes kartoffel, gulerod, løgring, hvidløg og rosmarinsalt. Olivenolien vendes i og det hele gives et drys peber.
Små smørklatter kommes på toppen.
Bages i forvarmet varmlufts ovn i 45min. ved 175gr.C
kartofler – italiensk – sommer –