Rosmarinkartofler

Passer glimrende til f. eks lammekrone og diverse stege.
Der burde være rigeligt til 4 personer.
Passer sig selv når først forarbejdet er gjort.

  • 800g gode kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 spsk. smør

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i skiver.
Løget skæres i tynde skiver, hvidløget hakkes og knuses.
Rosmarin og salt stødes i morter til en duftende rosmarinsalt.
I et oliesmurt ovnfast fad blandes kartoffel, gulerod, løgring, hvidløg og rosmarinsalt. Olivenolien vendes i og det hele gives et drys peber.
Små smørklatter kommes på toppen.
Bages i forvarmet varmlufts ovn i 45min. ved 175gr.C

kartofler – italiensk – sommer –