Blåbærtærte

Brug meget gerne friske bær i højsæsonen, kan dog også laves med frosne bær, men friske er nu nummer 1.
Ikke altid en kage der kan skæres i pæne stykker, øs derfor op med en stor ske.
Nydes kold flødeskum, eller cremefraiche til. Eller serverer lun med en kugle vaniljeis

  • Dejen
  • 250g hvedemel
  • 125g blødt smør
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. vand

    Cremen:
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl fløde
  • 3 æggeblommer
  • 50g rørsukker
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 vanijestang

    Fyld:
  • 450g blåbær
  • 150g rørsukker
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 citron, fintreven skal

Dejen:
Smørret smuldres i melet, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen samles hurtigt.
Dejen hviler i køleskab ca. 20 min.
Dejen rulles ud og placeres i et smurt tærtefad på 20 – 30 cm.
Tilbage i køleskabet mens fyld og cremen laves.
Cremen:
Æggeblommer, sukker og majsstivelse piskes sammen i en gryde, flæk vaniljestangen, kommes i æggemassen sammen med mælk og fløde.
Bringes langsomt i kog under omrøring, koges et min., tages af blusset og køler af.
Fyld:
Rørsukker, citronskal og mel blandes godt sammen, vend blåbærrene i sukkerblandingen, brug endelig hænderne til dette arbejde.
Bagning:
Forbag bunden i 10-15 min. ved 200grC
Tages ud af ovnen, fyldet kommes i, og cremen hældes over.
Bages ved de 200grC i ca. 35 min.
Køles af inden serveringen!

Amerikansk – tærte – bagværk – kage – efterår