Blåbærtærte klassisk

Den ægte amerikanske blåbærtærte, her med flette låg, men kan du sagtens laves med heldækkende låg husk blåt at lave nogle større huller i låget.
Om der bruges friske bær, eller frosne bær gør ingen forskel!
Giv cremefraiche eller vaniljeis til!

  • 200g hvedemel
  • 100g blødt smør
  • 50g florsukker
  • 1 æg
  • 300g blåbær
  • 2 spsk. sukker

Smørret smuldres i melet æltes sammen, tilsæt flormelis og æg.
Samles/æltes sammen og ligges i køleskab ½ time.
2/3 af dejen rulles ud så den passer til en tærteform på 24cm.
Dejen placeres i formen og prikkes med en gaffel.
Blåbærrene kommes i formen, sukkeret drysses ud over bærrene.
Den sidste 1/3 af dejen rulles ud, skæres i strimler af 1½cm. brede. Strimlerne flettes oven på bærrene.
Bages i 20min., ved 220grC. normalovn. Skal være fint gylden i fletværket.

amerikansk – sommer – efterår – bær – dessert –