En lækker forårsspise.
Både som dessert og til kaffen
Den tager lidt til af lave, men smager bare så godt.
- MØRDEJ
- 80 g mel
- 70 g usaltet smør
- 1 spsk. æggehvide
- 1 spsk. mælk
- hvid chokolade
Rabarberkompot - 700 g rabarber
- 150 g sukker
- ½ stang vanilje
Marengs - 2 æggehvider
- 75 g flormelis
Mørdej:
Blødgør smørret og bland det med melet, rør mælk og hvide i.
Dejen æltes smidig, stilles i køleskab ca. ½ time.
En springform på 20 cm. smøres grudigt.
Dejen rulles tyndt ud så den passer til formen, med en kant på et par cm. op af siderne.
Bunden dækkes med stanniol, og blindbages (kom noget oven på bunden så den ikke hæver op),
bages i ½ time ved 170grC. Afkøles helt i springformen.
Smelt lidt hvid chokolade, som smøres ud i et beskyttende lag mellem bund og rabarberkompot.
Rabarberkompot:
Rabarber skylles grundigt, snittes i 2 cm. stykker.
1/3 af rabarberne dampes i lidt vand sammen med sukker, vanilje og stanger – som fjernes når kompotten er færdig dampet. Kom resten af rabarberstykkerne i, giv et hurtigt opkog, bare lige 1 min.
Hvis der er meget væske hældes det fra. Afkøles helt.
Kommes i springformen oven på bunden.
Marengs:
Æggehvider og flormelis røres sammen i gryde, piskes sammen over svag varme så den bliver smidig med stadig sej, tages af varmen, pisk til den er helt kold.
Kommes i sprøjtepose med bred stjernetyl, kommes oven på rabarber kompotten.
Drys evt. med lidt flormelis.
Lige inden serveringen sættes tærten i ovnen under grill, grilles til marengsen netop tager farve.
Fjerne springformen, og server
forår – dansk – desset – kaffe –