Baguette

Kan vel kaldes den spanske udgave af flutes
Opskriften er baseret på surdej, og giver 3 stk. brød

  • DAG 1.
  • ½ dl. surdej
  • 3g gær
  • 2 dl vand, lunt
  • 150g hvedemel
  • 50g grahamsmel

    DAG 2.
  • 0,75 dl vand
  • 275g hvedemel
  • 10g havsalt

At bage brød tager den tid det tager, men så bliver det også rigtigt godt.

Disse baguetter egner sig glimrende til frysning, og skal blot have 10min. i forvarmet ovn ved 200grC

DAG 1. gerne om aftenen ellers beregn mindst 8 timers hviletid
Surdej, gær og vand røres sammen i en skål, melet tilsættes, blandes sammen, evt. med en slev, til en blød dej uden klumper.
Hviler i køleskab til næste morgen.

DAG 2.
Surdejen fra dage før blandes med vand og mel, køres i røremaskine, eller æltes med hænderne. I rørmaskine tager det 8 minutter ved lav middel hastighed, i hånden mindst 15 min.
Saltet tilsættes og der røres i ekstra 2 min., æltes i hånden i 5 min.
Dejen skal være let klæbrig.
En plastikboks, med låg, smøres med olie, dejen kommes i og trykkes lidt ud. Luk boksen og stil den et lunt sted.
Skal hæve i 3 timer, efter den første time foldes dejen en gang sammen, og igen hver ½ time, fugt hænderne inden foldning, så dejen ikke hænger i fingrene.
Forvarm ovnen til 300grC. sæt en bageplade ind midt i ovnen, og en bradepande på nederste rille.
Dejen hældes ud på et godt meldrysset bord, del den i 3 stykker, formes til 3 kugler, hviler i 20 min.
Form den til baguetter ved at folde de af siderne i mod midten, fold endnu en gang og tryk sammen, rul den til passende længde, og spids den lidt til i enderne, Placerer dem på et stykke meldrysset bagepapir. Hviler 1 time.
Placeres i midt i ovnen, kom 1 dl. vand i bradepanden. Luk omgående døren. Skru ovnen ned til 275grC.
De skal bage ca. 20min., efter 10 min luftes ovnen ud ved hurtigt at åbne og lukke lågen et par gang. Baguetterne skal gerne tage lidt farve, men ikke blive sorte.
Afkøles på bagerist!

spansk – flutes – brød – tapas –