Bagt med surdej, så hvis man ikke lige har en stående så tager det nogle dage at få disse færdige.
En gang i mellem er det sjovt se folks udtryk når der bliver serveret noget lidt anderledes ……
Kan udmærke bruges til landgangsbrød (en 80er specialitet), eller blot servers i skiver til god ost, eller hvad man nu kan bruge baguettes til.
- 250g surdej
- 12½ g gær
- 1½dl lunken vand
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 200g fint revet rødbede
- 150g smuldret fetaost
- 600g hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand, rør salt og honning i, tilsæt surdejen og rør den ud.
Rødbede og osten røres i.
Tilsæt halvdelen af melet, rør det med en grydeslev til en homogen masse.
Tilsæt resten af melet lidt af gange og ælt melet godt ind. Hold lidt af melet tilbage.
Hviler tildækket i 1½ time.
På meldrysset bord æltes dejen hurtig, deles i to stykker som formes til lange baguettes.
Ligges på bageplade dækkes af fugtigt klæde, og efterhæver 1½ time.
Ovnen forvarmes til 250grC. sæt en bradepande på nederste rille.
Snit brødene i toppen. Sættes i den forvarmede ovn, kop hurtigt en dl. vand i bradepanden. Luk ovnen.
Sænk temperaturen til 220grC. og bag brødene i 20 min..
Afkøles på rist.
fransk – brød – bagværk –