Lækre burgerboller, som er gode at fryse hvis der bliver overskud.
Opskriften giver 8 boller
- 25g gær
- 3 dl vand
- 50g lyst rørsukker
- 150g hvedemel, Ølands
- 350g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 50g smør, blødt
- 3 spsk. sesamfrø
Fryseegnet!
Optøs et par timer ved stuetemperatur, og varmes ved 200grC i 5 min.
Gæren røres ud i lunkent vand. sukker tilsættes og opløses i vandet.
Ølands-hvedemel sigtes og røres i vandet, salt røres i dejen.
Det almindelig hvedemel røres i ved mellem hastighed på røremaskinen, det tager ca. 15 min.
Smørret deles i små bider, og røres i dejen, giv den 5 min ved mellem hastighed.
Formes til en kugle, og hæver 40 min. på meldrysset køkkenbord under fugtigt klæde.
Skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
Deles i 8 stykker. Med fugtige fingre formes stykkerne til ensartede boller.
Fugt oversiden af bollerne og dyb dem i sesamfrøene.
Bollerne placeres på bageplade, der er dækket med bagepapir, placere ligeledes et stykke bagepapir over bollerne, hæver 15 min., dækkes derefter med en anden bageplade så de bliver trykket lidt flade, Efterhæver igen, 30 min. Medens de hæver varmes ovnen op til 230grC varmluft!
Bages, stadig med plade ovenpå, midt i ovnen i 15 min.
dansk – bagværk – burger –