Opskriften giver to brød!
En lidt teknisk opskrift, og man skal arbejde med en meget blød dej.
En opskrift hvor man skal have god tid, men resultatet er også så godt!
Lækkert luftigt brød som både er godt med lidt ost eller pålæg, eller som madbrød.
Er helt perfekt til Bruschetta!
- 100g durummel
- 400g hvedemel Tipo00
- 1 dl. vand
- 10g gær
- 1½ tsk. salt
- 3 spsk. oliveolie
Sørg for at alt har stuetemperatur.
Kom vandet i en stor bredbundet skål, eller lignende.
Gæren smuldres i vandet røres til det er opløst. Blad melet godt sammen.
Melet røres i vandet med en grydeske.
Skal stå hvile i 20 min.
Salt og olien fordels ud over dejen, æltes godt ind i dejen, gør hænderne våde under den kolde hane så slipper dejen bedre fingrene.
Fold dejens sider ind over midten, bliv ved til dejen til sidst er glat. Vend dejen så samlingerne er nedad, læg låg over.
Skal stå hvile 20 min., skulle gerne hæve til det dobbelte.
Tag med våde hænder løft op i dejen, så langt son den kan strække, fold dejen ind under, drej skålen og gentag hele vejen rundt.
Skal stå hvile i 20 min.
Gentag hæve/foldning og læg låg på.>
Skal hvile 1 time. og skulle gerne vokse til 3 gange størrelse
Opvarm ovnen, med en bageplade og bagestenen placeret på næst nederste ribbe, og en bradepande på nederste, til 260gr.C almindelig ovn.
På et godt (durummel) meldrysset bord hældes dejen ud i melet, foldes en gang over, så hele dejen er dækket af durummelet.
Del forsigtigt dejen i to lange brød.
Kom brødene over på et stykke bagepapir, og placerer dem i ovnen oven på bagestenen.
Kom et ½ glas vand i bradepanden, luk straks lågen, og skru ned til 240gr.C
Efter 5 min. åbnes og lukkes lågen 3 gang, så dampen kan slippe ud.
Derefter bages brødene i 20 min.
Afkøles på en rist.
italiensk – brød –