Ciabattabrød – det enkle

Enkelt, nemt, hurtigt – bortset for hævetiden.
Opskriften giver 1 brød, men det kan bare doblet op hvis man vil have 2 brød.
Dejen er meget fugtig, og virker levende, men det er helt ok.

  • 2,5dl lunken vand
  • 5g gær
  • 5g sukker
  • 300g manitobamel
  • 6g havsalt

Gær og sukker røres ud i det lunkne vand.
Mel og salt kommes i vandet, røres sammen med en slev, og til sidst lige en tur med fugtige hænder.
Dejen skal ikke røres/æltes sammen, men blot samles til en klump.
Hviles i skål, tildækket med plast og viskestykke, 4-5 timer.
Et stykke bagepapir pensles med smagsneutral olie, hvor dejen hældes ud på.
Fold siderne ind over så det bliver et aflangt brød, hviler tildækket et viskestykke.
Ovnen varmes op til 275grC. varmluft.
Når ovnen er varm placeres brødet, på bagepapiret, på næstnederste rille.
Bages i ca. 20 min. Sidst i bagetiden kikkes til brødet, det må ikke blive sort, dog gerne enkelte små mørke pletter. Bank på undersiden af brødet, det skal lyde hult, ellers skal det lige have lidt tid på eftervarmen.
Afkøles på rist!