Italiensk madbrød!
Smager bare fantastisk, kan serveres til mange forskellige retter.
Giv altid Focaccia til supper, så kan man suge den sidste rest suppe op.
- 3dl vand, lunkent
- 10g gær
- 4tsk salt
- 200g durummel
- 250g hvedemel, italiensk
- olivenolie
- havsalt
- 3 kviste rosmarin

Vand og smuldret gær røret sammen i en skål, salt røres i.
Durummel og hvedemel blandes, kommes i vandes, dejen æltes til det er glat og elastisk. Tager ca. 12 min. i røremaskine.
I hånden kan der æltes 5min. pause i 2 min, gentag til dejen er elastisk.
En lille bradepande smøres med olivenolie, dejen kommes over i bradepanden, hvor den står hviler ½ time.
Tryk dejen ud i bradepanden så den er helt fyldt, og brug endelig fingrene.
Hviler atter ½ time.
Ovnen skal forvarmes til 250grC., risten placeres midt i ovnen, nederst en bradepande.
Brødet dryppes med en god olivenolie, drysses med salt, rosmarinkvistene ribbes for “nåle”, disse drysses ud over brødet. Tryk med fingrene fordybninger i brødet.
Bradepanden kommes i ovnen, 1 dl. vand hældes i bradepanden. Ovnen skrues ned til 210grC., brødes bages i 20min.
italiensk – madbrød – bagværk – tilbehør – grill – brød – suppe –