Italiensk kuvertbrød

Dejlige, gerne lune, kuvertbrød.
Passer perfekt til pastaretter, men kan sagtes gå til en gang suppe også.
godt brød tager tid, så brug bare 2 dage på brødet.
Giver 16 små brød. Eller 1 stort

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 1 spsk. olivenolie

Opskriften kan også bruges til et stor brød.
Skal så bage i 35 min.

Er god til frysning, skal blot lunes i forvarmet ovn 200grC i ca. 10 min.

DAG 1.
Gæren opløses i vandet, saltes tilsættes.
Alt melet røres i, gerne af et par omgange, tilsæt olivenolien.
Æltes i røremaskinen i 12 minutter, 4 min. på lav hastighed, 4 min på mellem hastighed og slut af med 4 min på høj hastighed, dejen skal så gerne klaske mod siderne af røreskålen.
Hæver til næste dag i køleskabet, gerne dækket af et fugtigt klæde.
DAG 2.
Dejen hældes ud på et durummel dækket bord.
Deles i 16 stykker, eller færre hvis man ønsker lidt større brød, formes til små brød. Rulles i durummelet.
Sættes på bageplade, hviler i 2 timer.
Ovnen varmes op til 230grC. med en bradepande i bunden.
Rids brødene på langs med en skarp kniv, sættes i ovnen, ½ glas vand kommes i bradepanden. Luk ovnen og skru ned til 210gr.C
Bages 12 til 15 min. afhængig af størrelsen. Afkøles tildækket på bagerist.

italiensk – brød – franskbrød – bruschetta –