Et rigtig saftigt og lækket brød, der er langtidshævet.
Bages af en lidt blød og våd dej, så den er nemmest at ælte på en røremaskine.
Dejen kan evt. varieres ved at tilsætte lidt kerner eller tørret frugt.
Opskriften giver 2 brød
- 5 dl vand
- 2 dl. kærnemælk
- 10g gær
- 1 spsk. honning
- 300g Ølands hvedemel
- 500g hvedemel
- 20g salt

Gæren opløses i vand og kærnemælk.
Tilsæt honning og Ølands hvedemel, røres hurtigt på røremaskinen.
Hvedemelet sigtes og kommes i dejen sammen med saltet.
Æltes i 2 min ved lav hastighed, 4 min. ved mellem hastighed og gives fuld drøn til alt dejen har samlet sig rund om dejkrogen, og dejen slår mod siderne af skålen, HUSK at hold på røremaskinen.
Hæver i 10-12 timer i køleskab, skal hæve til det dobbelt.
Ovnen op varmes til 250gC. varmluft. Placer 1 lille bagplade med ca. 2dl. vand i bunde af ovnen. sæt 2 bagplader i ovnen, så de er varme.
Dejen vippes ud på et meldrysset bord, deles i to lige stor stykker. Form dem til brød og placere brødene på bagepapir. Giv et ridt på langs af brødene. Når ovnen er varm placeres brødene med bagepapiret på bagepladerne.
Bages i 10min. ved 250gC, Skru ovnen ned til 230gC, åben – luk ovndøren 5 gang.
Bages videre i 20-25 min. Skal lyde hult når der bankes i bunde af brødene.
Køler af på bagerist!
Rigtigt godt frysebrød:
Tø op ved stuetemperatur 2-3 timer, pensel overfladen med vand. Sættes i forvarmer ovn 6-8min. ved 200gC.