Helt uden at få mel på fingrene
Skal ikke æltes – blot røres sammen
Skal langtidshævet i køleskab. Gerne 12-14 timer!
Bollerne kan varieres med en håndfuld kerner, nødder eller frugt. Skal blot røres i dejen til sidst.
- 10 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk. honning
- 300g Ølands hvedemel
- 300g hvedemel
- 15 g salt
Giver 12 lækre boller
Fryseegnet:
Tøs op natten over, gøre fugtige og gives 5-6 min. i forvarmet ovn ved 200gC.
Kom vandet i en stor skål, opløs gæren i vandet.
Tilsæt honning og Ølandsmel. Røres grundigt sammen.
Til sæt hvedemel og salt. Røres sammen med en stor grydeske til dejen er helt klumpfri, en elpisker med dejkroge kan også bruges, der skal ikke “piskes” længe.
Skålen dækkes med et fugtigt klæde, hæver i køleskab natten over, mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 250gC. varmluft. Sæt straks en lille bradepande med ca. 2 dl vand i bunden af ovnen.
2 bageplader med bagepapir gøres klar.
Med en stor ske afsættes dejen i 12 stykker, fordelt på de to bageplader, gerne med afstand.
Hvis skeen holdes fugtig går det lettere med af få dejen til slippe skeen.
Bages i 5 min. ved 250gC., skru ovnen ned til 230gC, åben – luk ovndøren hurtigt 5 gange.
Bages videre i 12 min.
Velbekommen!