Olivenbrød

Lækket brød med italiensk inspiration.
Lavet på surdej og langtidshævet i køleskab.
Giver 1 brød

  • 1 dl. surdej
  • 2 dl vand
  • 225g hvedemel
  • 225g rugmel
  • 5 g gær
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • 80g oliven, groft hakket

    evt. sesamfrø til pynt

Gæren røres ud i vandt, surdejen tilsættes.
Sigt alt melet, og kom det i vandet.
Tilsæt olie, salt og oregano, æltes igennem, tager ca. 10 minutter ved lav og mellem hastighed.
Ligges i oliesmurt skål, der dækkes med folie. Hviler koldt i 10-12 timer.
Dejen æltes let og tilsættes i grofthakkede oliven, som æltes ind i dejen.
Dejen formes til et brød (evt. bare rundt), pensles med lidt vand, drysses med sesamfrøefterhæver lunt i 1 time, til ca. dobbelt størrelse.
Bages på bagesten i forvarmet ved 250 grC i 10 min. , derefter ved 200 grC i 30 min.
Afkøles på rist.

italiensk – bagværk – fransbrød –