Riste brød, mørkt

Et udmærket brød til både supper og salater. Eller bare med ost.
Skal nydes lunt, eller let ristet.
Bages uden hævning!

  • 250g fuldkornshvede
  • 100g rugmel
  • 50g havregryn
  • 1 tsk. natron
  • 1 stk. æg
  • 3 dl. kærnemælk

Bages ved 190gr.C
Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
Æg og kærnemælk piskes samme i anden skål.
Kærnemælk massen røres, lidt af gangen, ind i melet. Brug en gaffel!
Med hænderne samles dejen, og ældes hurtigt glat.
Formes til en flad kugle, ca. 3 cm. høj, rids med skarp kniv et knap 1cm. dybt kryds i toppen af brødet.
Bages midt i ovnen i 45 min. Skal have sprød, fast skorpe, og lyde hult når man banker det i bunden.

suppe – salat – ost –