Opskriften giver 1 stk. brød. Og fordej til næste rugbrød.
Arbejdsprocessen tager 3 dage da der er en del hævetid. Hvis man gennem fordej til næste rugbrød er der en dag mindre at arbejde med.
Et dejligt brød med lidt kerner i.
- Til fordej:
- 1½ dl kærnemælk
- 1½ dl rugmel
- 1 spsk. honning
Til rugbrødsdej - 5 dl kærnemælk
- 4 dl vand
- 2 spsk. salt
- 2 spsk. honning
- 2 dl solsikkefrø/kerner
- 1 dl sesamfrø
- 650 g rugmel
- 275 g hvedemel
Til pensling - 20 g smør
- ½ dl vand

Dag 1.
Fordejen røres sammen af kærnemælk, honning og rugmel. Hviler tildækket og lunt i 20-24 timer.
Har man gemt fordej fra tidligere kan denne dag springes over!
Dag 2.
Fordej og alle ingredienser til rugbrødsdejen røres grundigt sammen, dejen fremstår klæbrig og tung. Stilles til hævning i køleskab i 24 timer.
Dag. 3.
Tag en ½liter dej fra, bruges som fordej til næste brød. Den kan i lukket beholder placeret i køleskab sagtens holde sig i 14 dage!
Kom den resterende dej i bageform, efterhæver i 2 timer.
Forvarm ovnen til 175grC.
Smelt smørret og rør det mad vandet, pensles på brødet.
Bages i 2 timer ved 175gr.C. Afkøles på rist!
brød – rugbrød – dansk – bagning – frokost –