Nemt og “hurtigt” rugbrød uden kerner.
Det tager ca. 3½ timer med arbejdstid, hævetid og ovn
tid.
Giver 1 brød.
Bages ved 200grC.
- 25 g gær
- 1 dl lunken vand
- 3 dl kærnemælk
- 1 tsk. salt
- 250 g rugmel
- 275 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres i vandet.
Kærnemælk, salt og rugmel tilsættes. Gives en tur i røremaskinen til det er rørt sammen.
Hvedemelet tilsættes af 3 gange, æltes godt til dejen er smidig. det tager 5-8 minutter ved middel hastighed.
Hæver i tildækket skål 1 time. Kom dejen i en smurt bageform, hæver tildækket i 1 time.
Forvarm ovnen til 200grC.
Dejen prikkes flere steder med en gaffel, og pensles med vand.
Bages nederst i ovnen i 1 time.
Afkøles tildækket på bagerist.
brød – dansk – bagning –