Rugbrød på en dag

Et hurtigt rugbrød der ikke kræver så maget arbejde, men har en del hævetid.
Så lav endelig fordejen om aftenen, og så lad det hæve natten over.

  • 25g gær
  • 3 dl vand
  • 600g rugmel
  • ca. 150g hvedemel
  • 4 dl skårne rugkerner
  • 1 flaske hvidtøl
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. salt

Gæren røres ud i håndvarmt vand, rugkerner tilsættes.
Skal stå tildækket på køkkenbordet i 8 timer, eller gerne natten over.
På nær hvedemelet kommes de øvrige ingrediensers i, dejen røres godt igennem.
Hvedemelet tilsættes lidt af gangen medens der røres i dejen, dejen skal blive lidt fast, men ikke så fast at den kan æltet på køkkenbordet.
Dejen kommes i 2½l brødform, foret med bagepapir.
Skal stå tildækket ved stuetemperatur i 3 timer, så den hæver pænt
Bages i forvarmet ovn 170grC 1½ time på nederste rille.
Brødet tages ud af formes, bages yderligere 30 min.
Pakkes i viskestykke og svaler af til næste morgen, så er det skærefast!

dansk – brød –