Et hurtigt rugbrød der ikke kræver så maget arbejde, men har en del hævetid.
Så lav endelig fordejen om aftenen, og så lad det hæve natten over.
- 25g gær
- 3 dl vand
- 600g rugmel
- ca. 150g hvedemel
- 4 dl skårne rugkerner
- 1 flaske hvidtøl
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 spsk. salt
Gæren røres ud i håndvarmt vand, rugkerner tilsættes.
Skal stå tildækket på køkkenbordet i 8 timer, eller gerne natten over.
På nær hvedemelet kommes de øvrige ingrediensers i, dejen røres godt igennem.
Hvedemelet tilsættes lidt af gangen medens der røres i dejen, dejen skal blive lidt fast, men ikke så fast at den kan æltet på køkkenbordet.
Dejen kommes i 2½l brødform, foret med bagepapir.
Skal stå tildækket ved stuetemperatur i 3 timer, så den hæver pænt
Bages i forvarmet ovn 170grC 1½ time på nederste rille.
Brødet tages ud af formes, bages yderligere 30 min.
Pakkes i viskestykke og svaler af til næste morgen, så er det skærefast!
dansk – brød –