Rundstykker

Gode gammeldags rundstykker!
giver 12 rundstykker.

  • 1,5 dl minimælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 150 g ølands hvedemel

    pensling og pynt:
    mælk og birkes

Bland mælk og kærnemælk i en gryde, varmes langsomt op.
Tages af varmen, smørret smeltes i mælken, Sukker og salt røres i mælken.
Køles af til det er lunt (ca. 37grC).
Gæren smuldres i rørerskål, det lune mælk hældes over, gæren røres ud.
Melet blandes, æltes i af flere omgange. På maskine røres først på langsom 3min. og så på mellem 3 min., kan evt. gives lidt på hurtigste til dejen slipper siderne.
Hviler tildækket 2 timer.
Dejen vendes ud på meldrysset bord, luften slås ud, deles i 12 stykker.
Stykkerne formes til rundstykker, sættes på bageplade med bagepapir.
Lav et snit i toppen af rundstykkerne. Efterhæver 30 min, under viskestykke.
Pensles med mælk og drysses med birkes.
Bages ved 210grC i 18 min.

Afkøles lidt inden servering med koldt smør

dansk – morgenbrød – bagværk –