Opskriften giver 2 stk. langtidshævet brød
Syntes man det er lidt rigeligt kan man bare halverer alle ingredienserne, man kan også bare skære det ene i skiver og ligge det i fryseren, så er det bare at tage op og riste om morgenen, det er nemlig et rigtig ristebrød.
- 15g gær
- 3 dl vand
- 1 flaske øl (33cl)
- 300g groft speltmel
- 1 spsk. groft salt
- 1-2 tsk. akaciehonning
- 650g hvedemel

Gæren røres ud i vandet, tilsæt salt, honning øl og speltmel.
Røres sammen, det giver en meget flydende dej. Hviler i skålen 1 time.
Hvedemelet røres i, lidt af gangen. Dejen æltes godt igennem 5-10 minutter på maskine ved mellem hastighed.
Placere dejen i en skål med god plads, tildækkes med plastfilm.
Hæver natten over i køleskab.
Næste dag tages dejen ud på et meldrysset køkken bord, deles i to stykker, der formes til brød. Efterhæver på bageplade med bagepapir i 2 timer.
Ridses med en skarp kniv, pensles med vand, eller mælk.
Bages i forvarmet ovn ved 225grC i ca. 25minutter
brød – franskbrød – morgenmad – dansk –