Er rigtigt god med forskellige oste og italienske pølser.
Opskriften giver 12 boller.
Brug bollerne i madpakken, til en kop kaffe eller te, eller bare som en mellemmad.
- 25g gær
- 4dl håndlunken vand
- 1 tsk. salt med top
- 250 g durummel
- 350g hvedemel (økologisk)
- 100g soltørrede tomater, finthakkede
- 100g sorte oliven, groft hakkede
- 100g reven pecorion ost
Italiensk 00 hvedemel er bedst, men kan sagtens erstattes af almindelig hvedemel.
Pecorion osten kan erstattes af anden god italiensk ost af parmesan typen.
Vand og gær røres sammen, salt røres i.
De to meltyper blandes og rørs i lidt af gangen. Dejen æltes grundigt, på røremaskine tager det ca. 12 minutter ved mellem hastighed.
Oliven tomater og reven ost tilsættes, ælt 2-3 minutter mere.

Dejen hviler tildækket i skålen ca. 30 minutter.
Efter hævning tages dejen ud på et godt meldrysset bod.
Deles i 12 lige store stykker, som formes til boller. Sættes på en bagepapir dækket bageplade.
Efterhæver i 2 timer.
Forvarm ovnen til 250grC. Med en bradepande i bunden.
Sæt bollerne midt i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden, luk lågen og skru temperaturen ned til 210grC.
Bages i 15 min.
Velbekomme!
italiensk – madbrød –