En rigtig snaske-kage.
Kan sagtens spises andre steder end på Fyn.
Nydes lun som snaskekage, men er også god kold til en kop kaffe!
Er man til det så kan man da godt lige øge mængden af fyld!
- 1dl vand
- ½dl kærnemælk
- 10g blødt smør
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 7g gær
- 2 tsk. kardemomme
- 250g mel
Fyld: - 50g rosiner
- 60g blødt smør
- 100g muscovadasukker
eller alm. puddersukker
Håndvarmt vand og kærnemælk hældes i stor skål gæren opløses heri, smørret kommes ved.
Sukker, salt og kardemomme kommes ved, det hele røres godt sammen.
Melet kommes ved lidt af gangen medens der røres. Slut med at ælte dejen grundigt med hænderne.
Saml dejen til en kugle der placeres i en skål dækket med plastfilm.
Skal hvile i ca. 2 timer, hæve til dobbelt størrelse.
Fyldet:
Rosinerne skal stå trække i kogt vand 10-15 min., si vandet fra.
Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse, rosinerne røres i massen.
Dejen rulles ud med en kagerulle, i 1½cm tykkelse, Kanten gerne lidt højere end resten af dejen.
Placerer dejen på bageplade dækket af bagepapir, prik fordybninger i dejen med fingrene.
Smør fyldet ud over hele kagen og gerne godt ned i fordybningerne.
Stilles til hævning, overdækket, ca. 1 time, skal hæve til dobbelt størrelse.
Efter endt hævning kan der drysses med ekstra sukker.
Bages ved 250grC på nederste rille i 15-20min.
kage – dansk – fyn –