Dacquise med hasselnødder

Så bliver det ikke meget lækre.
Der til 8 personer i en kage.
MEN det er absolut ikke slankekost!

  • 50g hasselnøddekerner
  • 4 friske æggehvider
  • 225 g rørsukker

    Fyld:
  • 100g chokolade 70-80%
  • 150 ml cremefraiche
  • 150 m. piskefløde

    Pynt:
  • flødeskum!
  • evt. sukkerglasur

Marengsen kan sagtens laves dagen før.
De skal blot ligge tørt og lunt til de skal bruges!

Hvis hasselnødder er med skind, skal de ristes i 200grC varm ovn, i 5-6 minutter. Ligges i et viskestykke og skindet gnides af.

Ovnen sættes på 110grC. Hak hasselnødderne hakkes fint, men ikke til pulver!
På bagepapir (2 eller 3 stykker), tegnes 3 cirkler af ca. 20 cm. i diameter.
Lig bagepapiret på bageplader.
Æggehviderne piskes stive. Sukkeret piskes i så det giver en tyk marenegs. Hasselnødderne vendes i, så de bliver godt fordelt.
Fordel marengsen ligeligt i de tre cirkler, så der bliver tre ens plader.
Bages i 2 timer ved 110grC. afkøles i den slukkede ovn, med ovndøren på klem.

I god tid laves fyldet. Skal stå hvile i køleskab mindst 2 timer inden servering.
Chokoladen skæres i mindre stykker, smeltes i vandbad. En skål over let kogende vand i gryde.
Cremefraichen røres i, tag derefter chokoladen af varmen. Må gerne stå køle lidt ned, medens fløden piskes.
Fløden piskes til den begynder tykne, må ikke blive til flødeskum.
Vendes forsigtigt i chokoladen.

Placerer en marengsplade på serveringsfad, kom halvdelen af chokolademassen på, lig en ny plade på, og kom resten af chokolademassen på, slut af med den sidste plade.
Hviler i køleskab mindst 2 timer, fyldet skal have lov sætte sig.

Ved servering kan kage pyntes med sukkerglasur og/eller flødeskum.

dessert – fransk –