Finskbrød

En lækker lille mundfuld, der gør munden glad.
Opskriften passer til en pladefuld, ca. 30 stk.
Bages i varmluftovn ved 200grC

  • 140g koldt smør
  • 200g hvedemel
  • 50g rørsukker

    Pynt:
  • 1 æg
  • 40g mandler
  • 40g rørsukker

Smørret skæres i mindre stykker.
Mel og rørsukker røres i smørret.
Dejen skal være fast og smidig, hvis den ikke samler sig kan der tilsættes en tsk. vand eller måske 2.
Dejen deles i 3 portioner, der hver rulles ud til en pølse på 48 cm.
Pølserne trykkes flade, så den bliver ½cm. høj, og ca. 3cm. bred.
Det er en god ide lige at løsne stængerne fra bordet inden de skæres ud i længde af 4cm.

Mandler hakkes til mel, og blades godt med rørsukkeret, kommes i en tallerken, ægget slås ud i anden tallerken piskes sammen.
Hvert stykke dyppes først i ægget, så i mandel/sukker massen, placeres på bageplade beklædt med bagepapir, lav lidt afstand mellem stykkerne, da de kan “flyde lidt ud.

Bages ved 200grC, i 10-12 min. til de er fint gyldne, hold øje med dem så de ikke branker. Tag pladen ud af ovnen og lad dem hvile på pladen 3-4 min. inden de ligges til afkøling på rist!