Som i gamle dage …….
Er der noget bedre end friskbage hindbærsnitter, som bare smelter i munden og med en rigtig god hindbærmarmelade i midten.
- 300g hvedemel
- 60g mandler malet til mel
- ½ tsk. bagepulver
- 75g flormelis
- 260g koldt smør
- 3 æggeblommer
- 6 spsk. god hindbærmarmelade
(eller mere hvis man syntes)
Til glasur: - 50g flormelis
- 2-3 tsk. citronsaft

Mel, mandelmel og bagepulver blandes godt sammen i en stor skål,
Smørret skæres i små stykker, kommes i meles og samles let.
Flormelis og æggeblommer kommes ved.
Dejen æltes sammen med fingrene til en ensartet masse.
Det kan godt kræve lidt arbejde.
Dejen tildækkes og sættes i køleskab i mindst 2 timer gerne lidt længere.
Dejen dels i 2 lige stor stykker, der begge rulles ud, på et melstrøet bord.
Stykkerne rulles ud i 3 mm tykkels og gerne i 2 ens rektangler.
Den ene del smøres med et godt lag hindbærmarmelade, lad en 1 cm langs kanten være fri, den anden del placeres oven på og kanterne trykkes godt sammen så marmeladen ikke løber ud.
Bages i forvarmet ovn 180grC. varmluftovn, eller 200grC. i almindelig ovn, i 12 min.
Afkøles 10min. på den varme plade, derefter på en rist, stadig på bagepapiret.
Medes den afkøler, og stadig er lidt lun , røres glasuren sammen af flormelis og citronsaft.
Kom glasuren i en lille pose, klip et hul i hjørnet, og dekorer kagen i striber på kryds og tværs.
Når den er helt afkølet kan snitterne skæres ud i passende størrelse!