Orangestænger

Julesmåkage?
Ikke nødvendigvis, syntes de kan nydes året rundt.
Opskriften giver ca. 50 stykker.

  • 80g rørsukker
  • reven skal af en stor appelsin
  • 180g smør, stuetemparatur
  • 90g marcipan
  • 190g hvedemel
  • 15g majsstivelse

    Sprøjtepose med 12Ø tyl

Giv dem gerne et lag chokolade i bunden, se her hvordan chokoladen tempereres, om det mørk eller mælkechokolade er lige fedt.
Når stængerne er helt afkølet efter bagning, dyppes de i den tempereret chokolade, stryges af på kanten så det bliver et tyndt lag tilbage. Ligges til størkning på et stykke bagepapir.

Rørsukker og appelsinskal “nulres” sammen i en stor skål.
Smør og marcipan røres i, skal danne en ensarter masse.
Mel og mejsstivelse blades sammen, tilsættes massen, der røres til en sammenhængende ensarter lind masse.
Dejen kommes i sprøjtepose af et par gange, hvis massen er svær trykke ud gives den en hurtig tur med håndmikseren. Trykkes ud i lange baner, og skæres i længder af 4-5 cm.
Placeres på bageplade med bagepapir på, gerne med lidt afstand.
Bages i forvarmet ovn. Varmluft 190gr.C i ca. 10 min. de skal netop begynde af blive gyldne.
HOLD ØJE MED DEM!
Lad dem køle helt af og dyp dem i chokolade! (se boks)