Specier

Måske den nemmeste småkage at lave, så enkel og dog så smagfuld.
Opskriften her er med rørsukker i kanten for lidt ekstra sødme.

  • 200g koldt smør
  • 250g hvedemel
  • 75g flormelis
  • 1 æg
  • perlesukker

Skær smørret i mindre stykker, tilsæt mel og flormelis.
Dejen æltes sammen med hænderne, så den bliver til en fast masse, det kræver lidt arbejde.
Del dejen i 2 stykker, form hver stykke til en rulle på 4cm. i diameter.
Pisk ægget sammen, og pensel rullerne med ægget.
Drys perlesukker ud på bordet og rul rullerne heri, så de er godt dækket.
Pak begge ruller i husholdningsfilm, og de ligges i fryseren ½time, så er de nemmere at skære i skiver.
Tag rullerne ud af fryseren, skær skiver på 5mm tykkelse, placeres på bageplader med bagepapir, gerne med lidt afstand.
Bages i forvarmet ovn (varmluft), ved 180grC. i 10-12min. HUSK huld øje med dem så de ikke bliver for mørke. Afkøles på rist!