En rigtig lækker cheesecake, hvor blåbærrene sagtens kan erstattes af andet lækkert fyld.
Skal laves dagens før, og gøres færdig i god tid før den skal spises. MEN det betaler sig
- 200 g Kiks (Digestive)
- 30 g Kokosmel
- 75 g Smør
- 2 x 4 blade Husblas
- 200 g Flødeost – naturel
- 2 stk Æggeblommer (pastu)
- 2 stk Æggehvide (pastu)
- 2 dl. Creme fraise
- 2 spsk Citronsaft
- 50 g Florsukker
- 350 g Blåbærgrød (Skælsk.)
- Revet citronskal
Smøres gøres blødt, kiksene knuses.
Smør, kiks og kokosmel blandes sammen, trykkes i beklædt springform.
Udblød 4 blade Husblas i vand – 10 min.
Flødeost, æggeblommer, creme fraise, citronsaft og revet citronskal fra ½ citron.
Pres vandet af husbladsen, smeltes over vandbad. Rør en skefuld af ostemassen i. Blandingen røres i hele ostemassen.
Æggehvide piskes stiv, florsukker piskes i hviderne.
Æggehvider vendes forsigtigt i ostemassen. Fordeles over kiksblandingen.
Kagen hviler i køleskab natten over.
Dag 2.
4 blade husblas udblødes i vand.
Blåbærgrøden varmes let op, skal være lunken.
Husbladsen smeltes over vandbad. Røres i den lun frugtgrød
Grøden køles af til den stivner lidt. Kommes over ostekagen.
Stilles på køl til grøden er helt fast.
dansk – dessert – bagværk –