Chokolademousse

Ikke lige en slankedessert, men det smager nu godt bare en gang i mellem.
Brug endelig pasteuriseret æg, da rette ikke varmebehandles på nogen måde.
Brug endelig en chokolade af god kvalitet og med højt kakao indhold
Passer til 4 personer.

  • 2 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 50g vaniljesukker
  • 200g mørk chokolade
  • 2½ dl piskefløde

Det hele æg piskes med æggeblommer og vaniljesukker.
Chokoladen hakkes fint, og smeltes over vandbad. Lad den afkøle lidt.
Tilsæt chokoladen til æggemassen, lidt af gangen.
Fløden piskes til let flødeskum. Vendes forsigtigt i moussen.

Kom massen i portionsglas, som stilles på køl – mindst 2 timer, men gerne længre.
Kan laves om formiddagen og stå på køl til de skal bruges.

Pynt med en skefuld flødeskum og et par blade citronmelisse lige inden serveringen.

nytår2021 – dessert – dansk –