Spansk “budding” dessert, som smager rigtigt dejligt.
Her beregnet til 4 personer, portionsanrettet, i 4 ildfaste skåle.
Kan sagtens laves dagen før, eller om formiddagen. Skal afkøles i lang tid!
- 2,5dl fløde
- 1 dl mælk
- 75g sukker
- 2 æg
- 1 stang kanel
- skallen af ½ citron
- 1 spsk. citronsaft
- Til topping:
- ½ tsk. stødt kanel
- 10 tsk. sukker
I stedet for sukker til topping, kan man bruge rørsukker og farin blandet med kanelen.
Mælk og fløde, tilsat kanelstang og citronskal, opvarmes til kogepunktet, men må ikke koge op.
Fjern gryden fra varmen, afkøles nogle minutter.
Piske æg og sukker til en lys æggesnaps.
Kanelstag og citronskal fjernes fra fløden, som tilsættes citronsaft. Fløden piskes i æggesnapsen, kom lidt i af gange og pisk det godt ind i æggesnapsen.
Massen kommes i 4 ildfast skåle, som sættes i vandbad, og bages i forvarmet ovn ved 160grC, i 30min.
SKAL afkøles i mindst 4 timer, når det meste af varmer er væk kan de sættes i kølskab.
Bland toppingen sammen, som fordeles over buddingen.
Tænd grillen på ovnen, når den er varm sættes skålene på næstøverst rille, hold øje med toppingen, den skal blive gylden, ikke sort.
Afkøles 10-15 min. så toppingen bliver sprød. Skal knække og knase når skeen går gennem.
spansk – dessert – creme – gæstemad