Det forår, det er rabarbertid, det er lækket, det er let og så smager det godt!
- 500g rabarber
- ½ vaniljestag
- 175 g sukker
- salt
- 2 æggeblommer pasteuriseret
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. havsalt
- ½ vaniljestang
- 3 dl sødmælk
- ½ dl fløde
- 1 spsk. maizena
- 1 tsk. salt
- 12 små makroner
- 4 spsk. sherry eller madeira
- 2 dl piskefløde
Opskriften passer til 4 personer, serveres i portionsglas.
Lad meget gerne stå trække et par timer inden servering. Kan evt. laves om formiddagen så der er tid til andet.
Flødeskummet i toppen kommes først på lige inde serveringen.

Lav en rabarber kompot ved at ordne og skylle rabarberne, de skæres i små stykker af ca. 1 cm. længde.
Kommes i en gryde sammen med den flækkede vaniljestag tilsæt ½ spsk. vand, salt og sukker drysses over, bringes langsomt i kog under låg. småkoger 5 min., smag evt. til med lidt sukker.
Fisk rabarberstykker op med en hulske. Lagen koges lidt ind, fjern vaniljestangen, og kom rabarber tilbage, stilles til afkøling.
Lav en creme ved at piske æggeblommerne med salt og vaniljekorn og sukker, piskes til massen er hvid og luftigt.
Mælk og fløde kommes i en lille gryde, sammen med den tomme vaniljestang, gives et kort opkog, tages af varmen.
Maizenaen røres ud i æggemassen, rør den varme mælk ind i æggemassen lidt af gangen.
Kom æggemassen i gryden, bringes til kogepunktet unde konstant omrøring, tages af varme i det øjeblik den når kogepunktet. Saltet røres i. Stilles til afkøling.
Når kompot og cremen er helt afkølet. Knuses makronerne fordeles i portionsglas, sherry/madeira kommes over. Fordel creme og kompot i flere lag over makronerne.
Lad triflien står trække koldt et par timer, serveres med friskpisket flødeskum på toppen.
Velbekommen!
forår – dansk – rabarber – triflie –