Bankekød

God gammeldags ret. Nem at lave, passer sig selv!
Nok til 4 personer.
Spises med kartofler og gulerødder, kartoffelmos, ris eller pasta.

  • 500g skært oksekød, gerne af klump
  • mel
  • salt og peber
  • 2 løg
  • 2 laurbærblade
  • 7 sort peberkorn
  • ½ liter bouillon eller vand


Hvis man syntes kan der jævne med maizena rørt ud i lidt vand.
Lidt kulør er heller ikke af vejen.

Kødet skæres i tynde skiver, bankes med håndroden.
Vendes i salt og peberblandet mel. Løg hakkes fint.
Brun kødet sauterpande eller i gryde, gerne af et par gange.
Når alt kødet er brunet tages det op, og løg brunes ved middelvarme.
Kødet kommes tilbage, bouillon, laurbær og peberkorn tilsættes.
Koges ved svag varme i 1 time til 1½ time. Kødet skal være mørt!
Hold øje med om der skal tilsættes mere væde undervejs

dansk – okse –